10:04
День Захисника Вітчизни

     14 жовтня в Україні відзначається одне з найбільш шанованих свят – Покрова Пресвятої Богородиці, в народі його ще називають Третя Пречиста. В цей день ми вшановуємо славних українських козаків, покровителькою яких вважається Богородиця. Козаки вірили і вірять,  що Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали Заступницею і Покровителькою православного воїнства і настільки щиро й урочисто відзначали свято Покрови, що впродовж століть воно набуло ще й козацького змісту і отримало другу назву – Козацька Покрова. Також в цей день українці відзначають День захисника України.

   13 жовтня, напередодні Дня захисника України, в рамках заходів на виконання Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді на базі Мирнівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів відбувся районний семінар – практикум вчителів предмета «Захист Вітчизни» та фізичної культури.

      Семінар розпочався уроком, який проводив вчитель предмета «Захист Вітчизни» Наумов Сергій Якимович з учнями 11 класу. На початку уроку учні показали свою стройову підготовку, а потім  презентували  проект «Сила нескорених», на якому присутніх за допомогою презентації повернули у минуле і дослідили коріння українського патріотизму, починаючи з часів козацтва. Не оминули і Героїв Небесної сотні, молодих людей, які поклали власне життя за демократичні зміни в нашій рідній Україні.

 На урок був запрошений випускник школи, Шавловський Михайло Олегович, учасник АТО на території Донецької області, який розповів про військові будні бійців на передовій та наголосив на важливості підтримки, що надають Збройним силам весь український народ та волонтери.

      Під час роботи над проектом діти дійшли висновку, що саме силу нескорених  демонстрували українські воїни, які відстоювали незалежність та суверенітет України в минулому і  тепер у війні  на сході нашої  країни.

     Також гості семінару відвідали традиційне і улюблене для Мирнівських п’ятикласників музично – спортивне свято «Ми роду козацького діти», яке провели заступник директора з навчально – виховної роботи Тимошенко Оксана Борисівна та педагог – організатор школи Точина Тамара Антонівна. За давньою традицією нашої школи з нагоди Дня захисника України відбувається  свято посвяти в козачата, на якому учні 5-8 класів, що входять до дитячого шкільного об`єднання " Козацька держава" приймають  до лав козачат учнів 5 класу. Одним з найвідповідальніших був конкурс "Впоряд", в якому майбутні учасники Всекраїнської гри "Джура" показали свою вправність та спритність, чим і заслужили право називатися козачатами.

         Гості  школи поділились своїми враженнями  від побаченого і дійшли висновку, що такі уроки та заходи виховують у душах дітей любов до рідної землі, до її історичного минулого, патріотизм і доводять, що захисниками України є не тільки військовослужбовці, а й усі громадяни, які сумлінною працею, громадською діяльністю, національною свідомістю забезпечують економічний, освітній, інформаційний захист держави.  

 

 

 

Переглядів: 265 | Додав: kkw | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar